Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
15/4/2009 - Διαβούλευση της δράσης «Δημιουργία - υποστήριξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, κυρίως υψηλής έντασης γνώσης (Spin-off και Spin-out)».

Στο πλαίσιο της έναρξης εφαρμογής του ΕΣΠΑ 2007-13 στον τομέα Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, καθώς και της πολιτικής της ΓΓΕΤ, της ΕΥΔ-ΕΠΑΕ και του Υπουργείου Ανάπτυξης γενικότερα για τη δημόσια διαβούλευση όλων των δράσεων πριν από την επίσημη προκήρυξή τους, ξεκινάει η δημόσια διαβούλευση της δράσης «Δημιουργία - υποστήριξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, κυρίως υψηλής έντασης γνώσης (Spin-off και Spin-out)».
Η δράση απευθύνεται σε νέες μικρές (έως 6 ετών) καινοτόμες επιχειρήσεις , υπάρχουσες ή νεοσυσταθείσες, κυρίως υψηλής έντασης γνώσης. Βασικός στόχος είναι η ενίσχυση της δημιουργίας και της εξέλιξης καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και η εφαρμογή καινοτόμων επενδυτικών σχεδίων μέσω της αξιοποίησης της γνώσης που παράγεται α) από Ερευνητές της Ελλάδας και του εξωτερικού, β) από επιχειρήσεις με καινοτόμες και Ε &Τα δραστηριότητες καθώς και μέσω αξιοποίησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατέχουν ή αγοράζουν οι επιχειρήσεις. Απώτερος στόχος είναι η παραγωγή νέων προϊόντων, διεργασιών και διαδικασιών υψηλής προστιθέμενης αξίας και έντασης γνώσης που θα συμβάλουν μεσομακροπρόθεσμα στην αναδιάρθρωση της Ελληνικής οικονομίας προς προϊόντα, διεργασίες και διαδικασίες ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο. 

Η δράση χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα» - ΕΠΑΝ ΙΙ και τα Επιχειρησιακά Προγράμματα των Περιφερειών σε μετάβαση (Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο), του ΕΣΠΑ 2007-13 και καλύπτει όλη τη χώρα.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της δράσης για την παρούσα Προκήρυξη ανέρχεται σε 25.000.000€. Η παρούσα προκήρυξη θα είναι ανοικτή έως την 30η/6/2010 (αξιολόγηση των προτάσεων ανά τετράμηνο), εφόσον η διατιθέμενη  Δημόσια Δαπάνη δεν εξαντληθεί νωρίτερα. Ο αναμενόμενος μέσος προϋπολογισμός των έργων θα είναι της τάξης των 1.500.000€ (Δημόσια Δαπάνη + Ιδιωτική Συμμετοχή). Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε επιχείρηση δε θα υπερβαίνει το ποσό του 1.000.000€. Η μέγιστη ένταση ενίσχυσης σε καμία περίπτωση δε θα υπερβαίνει το 70% των συνολικά επιλέξιμων δαπανών καθώς και το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης.
Παρακαλούμε για τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σας ως προς το περιεχόμενο της δράσης, έτσι ώστε η επικείμενη προκήρυξη να καταστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας. Σημειώνεται ότι από πλευράς μας η δράση σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα σε διεθνές και Ευρωπαϊκό επίπεδο, να παρέχει ευελιξία στους δικαιούχους για την υλοποίηση του επενδυτικού τους σχεδίου και να περιορίσει τη «γραφειοκρατία». Στα σχόλια σας θα θέλαμε παρατηρήσεις τόσο για τα σημεία για τα οποία θεωρείτε ότι χρήζουν τροποποίησης όσο και για τα σημεία που θεωρείται ως ισχυρά σημεία της προκήρυξης και επιθυμείτε να διατηρηθούν αναλλοίωτα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, η ΓΓΕΤ θα προχωρήσει στην διαμόρφωση του τελικού σχεδίου του Οδηγού εφαρμογής και στην προκήρυξη της δράσης.

Καταληκτική ημερομηνία της διαβούλευσης: 30/4/2009.

Τα σχόλιά σας θα διαβιβάζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση nmoura@gsrt.gr
Αρμόδιος για πληροφορίες και διευκρινήσεις είναι ο κ Ν. Μουραβλιάνσκυ.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλ. 210-7458197
Fax:  210-7713810
nmoura@gsrt.gr

Σε περίπτωση που θέλετε να διαβιβάσετε τα σχόλιά σας σε έντυπη μορφή, να τα αποστείλετε στην ακόλουθη διεύθυνση:
Υπουργείο Ανάπτυξης
Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας
Μεσογείων 14-18, Αθήνα, 11527
Υπόψη κ. Ν. Μουραβλιάνσκυ

Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας


24/4/2009 Οδηγός εφαρμογής
backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης