Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
Ακολουθήστε μας
στα κοινωνικά δίκτυα
Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων

Εκδηλώσεις


Απολογισμός ενημερωτικής εκδήλωσης για τους Δικαιούχους του προγράμματος στις Σέρρες, Επιμελητήριο Σερρών [17/2/2014]


Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, διεξήχθε την Δευτέρα 17/2/2014 και ώρα 18:00 στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» (3ος όροφος Επιμελητηρίου Σερρών, Π. Κωστοπούλου 2, ΣΕΡΡΕΣ) ενημερωτική εκδήλωση για τους Δικαιούχους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών  στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ με γεωγραφική ευθύνης της Περιφέρειας της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Κύριος εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο  Γενικός Διευθυντής της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπ. Σκοτίδας,  ο οποίος συνεπικουρούμενος από το στέλεχος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Νικόλαο Στράβα παρουσίασε αναλυτικά τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν και τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξουν οι Δικαιούχοι του προγράμματος για την ορθή υλοποίηση του έργου τους και την ομαλή εκταμίευση της επιχορήγησης. Ο κ. Σκοτίδας τόνισε χαρακτηριστικά «Είμαστε εδώ για να σας παροτρύνουμε να μην κάνετε λάθη.» Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα χρηματοοικονομικά εργαλεία του ΕΣΠΑ 2007-2013 που μπορούν να αξιοποιήσουν οι Δικαιούχοι για τη λήψη δανείου, αλλά και την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής τους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας, ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση, παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για τις προτάσεις που υποβλήθηκαν στο Ν. Σερρών. Συγκεκριμένα : Υποβληθείσες Προτάσεις: 194, Εγκριθείσες Προτάσεις: 67, Δυνητικά Δικαιούχοι: 56, Μη εγκριθείσες προτάσεις: 71. Σχολιάζοντας τα εν λόγω στοιχεία ο κ. Χ. Μέγκλας επεσήμανε ότι στο Ν. Σερρών, ο οποίος σημειωτέον κατατάσσεται στην τελευταία θέση μεταξύ των νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, θα έπρεπε να είχαν εγκριθεί όλες οι προτάσεις που υποβλήθηκαν, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης περίπου 10 εκ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης των ενταγμένων έργων είναι περίπου 4 εκ. ευρώ.

Ύστερα από την αναλυτική παρουσίαση του κ. Σ. Σκοτίδα και του κ. Ν. Στράβα ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παριστάμενους Δικαιούχους και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις προς αυτούς από τους ομιλητές.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, κ. Ι. Μωυσιάδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθαν. Μπασδάνης και Αθ. Μασλαρινός, πολλοί επιχειρηματίες – Δικαιούχοι του προγράμματος, διευθυντές και στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων του Νομού Σερρών.

Η εκδήλωση ηχογραφήθηκε και είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Σερρών www.serreschamber.gr


Επιστροφή