Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
Ακολουθήστε μας
στα κοινωνικά δίκτυα
Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων

Εκδηλώσεις


Απολογισμός ενημερωτικής εκδήλωσης για τους δυνητικά δικαιούχους του Προγράμματος στην Χαλκιδική, Πνευματικό Κέντρο Μουδανιών [15/12/2013]


Το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ, εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) – ΕΦΕΠΑΕ, διοργάνωσε χθες Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Μουδανιών ενημερωτική ημερίδα για τους ενταγμένους και τους δυνητικά δικαιούχους του προγράμματος  «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Η ημερίδα συγκέντρωσε το πραγματικό ενδιαφέρον των παρευρισκομένων που την παρακολούθησαν.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν τα αρμόδια στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Στράβας Νικόλαος και ο Γενικός Δ/ντης του Φορέα κ. Σκοτίδας Σπύρος.

Οι εισηγητές έδωσαν χρήσιμες οδηγίες και κατευθύνσεις στους δυνητικά εντασσόμενους ώστε να επιτύχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα αλλά και αναλυτικές διευκρινήσεις και οδηγίες στους αρχικά ενταγμένους για τον ορθό τρόπο υλοποίησης της επένδυσης τους. Παράλληλα οι συμμετέχοντες στις εργασίες της ημερίδας μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν κρίσιμα ερωτήματα και να ζητήσουν διάφορες λεπτομερείς διευκρινήσεις σε επιμέρους θέματα των εν λόγω προγραμμάτων, αλλά και σε γενικότερα θέματα επιδοτήσεων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χαλκιδικής κο Γιώργου Ιωάννη, περιφερειακών συμβούλων, του προέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κου Γκιλή Γεωργίου και μελών του διοικητικού συμβουλίου Επιμελητηρίου,  εκπροσώπων τραπεζικών ιδρυμάτων, καθώς και μεγάλου αριθμού ενταγμένων δυνητικών επιχειρηματιών.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γεώγιος Γκιλής  επεσήμανε ότι ''οι 181 επιχειρηματίες της Χαλκιδικής που είναι οι δυνητικά δικαιούχοι του προγράμματος και οι 233 που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ για τους εντασσόμενους στο εν λόγω πρόγραμμα, θα απορροφήσουν περίπου 32,5 εκατομμύρια ευρώ δημόσιας δαπάνης. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται το αντίστοιχο ποσό της ιδίας συμμετοχής των επιχειρήσεων. Συνολικά δηλαδή θα διοχετευτούν στην αγορά του νομού μας περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ. Στις επιχειρήσεις αυτές δίνεται η δυνατότητα να εκσυγχρονιστούν, να αναπτυχθούν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην αγορά''.


Επιστροφή