Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
Ακολουθήστε μας
στα κοινωνικά δίκτυα
Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων

Εκδηλώσεις


Απολογισμός εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στην Σιθωνία [13/3/2013]


Ημερίδα ενημέρωσης για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος: «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης  – Τουρισμού – Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013»  διοργάνωσε Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013  το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και τους Εμπορικούς Συλλόγους Σιθωνίας, στην αίθουσα “ΣΙΝΕΠΟΛΙΣ” του ξενοδοχείου ATHENA PALLAS VILLAGE στην Ακτή Ελιάς της Σιθωνίας.

Ο αντιπρόεδρος του  Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Διαμαντόγλου Χρήστος, ο οποίος είχε και το συντονισμό της συζήτησης, κήρυξε την έναρξη της ημερίδας και στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημασία της μετάδοσης κλίματος αισιοδοξίας για το «επιχειρείν» και στην πίστη του στο επιχειρηματικό «δαιμόνιο» των Χαλκιδικαίων νέων και υφιστάμενων επιχειρηματιών, επισημαίνοντας συγχρόνως τη μεγάλη σημασία του προγράμματος για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στο νομό Χαλκιδικής, καθώς και στην επωφελή συνεργασία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν τα στελέχη  της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ.κ. Γαλάτεια Κεσσανίδου και  Καμπούκος Δημήτριος, τα οποία παρουσίασαν στα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος αναφερόμενα στο σκοπό του, τις επιλέξιμες δαπάνες και ενέργειες, τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων, καθώς και τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο, τόσο της υποβολής όσο και της υλοποίησης  του έργου τους εφόσον ενταχθούν. Παράλληλα αναφέρθηκαν  στις σημαντικές διευκολύνσεις του προγράμματος για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, ενώ χαρακτήρισαν ιδιαίτερα θετικό γεγονός τη συνεργασία της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ με την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο πάντα προβολής και διαχείρισης του προγράμματος.

Η συμμετοχή των επιχειρηματιών στην ημερίδα, καθώς και οι ερωτήσεις που υπέβαλλαν προς τους καθΆ ύλην αρμόδιους εισηγητές της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ κκ. Κεσσανίδου και Καμπούκο, καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για το πώς μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013 και να το αξιοποιήσουν προκειμένου να αντλήσουν οικονομικές ενισχύσεις για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους.
  
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, πρόεδροι εμπορικών συλλόγων και σωματείων της Χαλκιδικής.


Επιστροφή