Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
Ακολουθήστε μας
στα κοινωνικά δίκτυα
Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων

Εκδηλώσεις


Απολογισμός εκδήλωσης Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ [4/3/2013]


Εκατοντάδες επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και παρευρέθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο ΕΣΠΑ 2007-2013», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Corona, της Διεθνούς Εκθέσεως, το βράδυ της Δευτέρας 4 Μαρτίου που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και το Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥ.Σ.ΕΠ.).

Όπως σημείωσε προλογίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης η αγορά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες περνούν δύσκολες ώρες, καθώς η πολυετής ύφεση και η γενικότερη οικονομική κρίση τους έχει καταβάλει και σε αυτή την προσπάθεια τα κονδύλια του ΕΣΠΑ μπορούν να βοηθήσουν. «Το πρόγραμμα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων μπορεί να εξελιχθεί σε χρήσιμο εργαλείο για πολλούς από εμάς» σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «αν και καθυστέρησε περίπου ενάμισι χρόνο να εξαγγελθεί, για όσους το αξιοποιήσουν θα είναι χρήσιμο».

Επίσης, ο Μιχάλης Ζορπίδης υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει βασικούς κλάδους της οικονομίας που εισφέρουν σημαντικά στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας, ενώ ενισχύουν την απασχόληση, όπως είναι –για παράδειγμα- η εστίαση, το λιανικό εμπόριο και η πληροφορική. «Έχουμε εντοπίσει τα κενά, έχουμε διαμαρτυρηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και περιμένουμε μήπως και αλλάξει κάτι» είπε χαρακτηριστικά.

Την εκδήλωση προλόγισε, επίσης, ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ως υπεύθυνος του ΠΕΠ. Συντονιστής ήταν ο διευθυντής της αναπτυξιακής εταιρίας του ΕΕΘ «Ο Σύμβουλος του Επαγγελματία» κ. Παύλος Καζαντζίδης, ενώ βασικός εισηγητής για τα προγράμματα ήταν ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ Σπύρος Σκοτίδας. Ακολούθησε συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας οι επαγγελματίες υπέβαλαν πλήθος ερωτήσεων, κάτι που συνιστά μία ακόμη απόδειξη του μεγάλου ενδιαφέροντος της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για προγράμματα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Tην ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κ. Θωμάς –Φωκίων Αλγιανάκογλου, ενώ επίσης παρευρέθηκε ο κ. Ιωάννης Ποδιώτης, ως  εκπρόσωπος του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης.


Επιστροφή