Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
Ακολουθήστε μας
στα κοινωνικά δίκτυα
Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων

Εκδηλώσεις


Απολογισμός εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο [18/2/2013]


Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα από επιχειρηματίες του Νομού Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013  η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, για την παρουσίαση του νέου προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, του  τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

 

Ο αντιπρόεδρος του  Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Χρήστος Διαμαντόγλου  που έλαβε πρώτος το λόγο, αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στο Νομό Χαλκιδικής, καθώς και στη επωφελή συνεργασία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας και την τόνωση της επιχειρηματικότητας μέσω της αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον τουρισμό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης του Νομού Χαλκιδικής. Παράλληλα ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε τη σημασία του προγράμματος για την ενίσχυση και ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ανέδειξε το σημαντικό ρόλο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις φάσεις σχεδιασμού και αξιολόγησης του προγράμματος, επισημαίνοντας την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Έργου της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Αθανάσιος Κακούδης ο οποίος με τη βοήθεια του στελέχους της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Γαλάτειας Κεσσανίδου, παρουσίασαν στα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος αναφερόμενοι στο σκοπό του, τις επιλέξιμες δαπάνες και ενέργειες, τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων, καθώς και τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο, τόσο της υποβολής όσο και της υλοποίησης  του έργου τους εφόσον ενταχθούν.

Παράλληλα  αναφέρθηκαν  στις σημαντικές διευκολύνσεις του προγράμματος για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, ενώ χαρακτήρισαν ιδιαίτερα θετικό γεγονός τη συνεργασία της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ με την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προβολής και της διαχείρισης του προγράμματος.

Μετά το τέλος της εισήγησης οι κ.κ. Κακούδης και Κεσσανίδου απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Η συμμετοχή μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών στην ημερίδα, καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το εν λόγω πρόγραμμα, καθώς και την ανάγκη των επιχειρήσεων να ανταποκρίνονται πληρέστερα στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικονομικής πραγματικότητας.

Στην εκδήλωση παρέστη επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πολυγύρου κ. Γεώργιος Γκλάβας πολιτευτές του νομού, ο πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κ. Θωμάς –Φωκίων Αλγιανάκογλου, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Ηλιάδης,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθέρων Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Πολυγύρου & Χαλκιδικής κ. Ευστράτιος Παπαδημητρίου, πρόεδροι εμπορικών συλλόγων και σωματείων του νομού Χαλκιδικής, το σύνολο των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

 

 


Επιστροφή