Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
Ακολουθήστε μας
στα κοινωνικά δίκτυα
Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων

Εκδηλώσεις


Απολογισμός εκδήλωσης Επιμελητηρίου Ημαθίας στην Βέροια [20/2/2013]


Mε μεγάλη προσέλευση κοινού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 7:00 μμ, στην Αίθουσα  Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας (Κεντρικής 3 – Βέροια , 1ος όροφος), ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος: «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ημαθίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΅΅Ανταγωνιστικότητα και ΕπιχειρηματικότηταΆΆ(ΕΠΑΝΙΙ)- ΕΦΕΠΑΕ.

Στην έναρξη της εκδήλωσης απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ημαθίας, ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος κος Αναστάσιος Γιάγκογλου ο οποίος προέτρεψε τις επιχειρήσεις να επενδύσουν στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους αξιοποιώντας τα σχετικά κονδύλια του προγράμματος.

Κατόπιν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος για την ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και τον ουσιαστικό ρόλο της Περιφέρειας στην αξιολόγηση και παρακολούθηση του προγράμματος.

Ακολούθως το λόγο έλαβε ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Έργου της  ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Αθανάσιος Κακούδης ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα το οποίο αφορά υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (επιχειρήσεις που έκλεισαν μέχρι τις 31/12/2011 δύο ή περισσότερες διαχειριστικές χρήσεις), καθώς και νέες – υπό σύσταση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα κριτήρια αξιολόγησης του προγράμματος, τις επιλέξιμες δαπάνες, και τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις για την ορθή υποβολή της πρότασής τους, οι  οποίες υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 25.02.2013 και μέχρι τις 25.04.2013 στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr, www.ependyseis.gr/mis) αναφέροντας μάλιστα το Επιμελητήριο Ημαθίας ως σημείο παροχής πληροφόρησης και υποβολής των φακέλων για τις προτάσεις που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο Νομό Ημαθίας.
Τέλος ο κ. Αθανάσιος Κακούδης απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους.


Επιστροφή