Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
Ακολουθήστε μας
στα κοινωνικά δίκτυα
Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων

Εκδηλώσεις


Απολογισμός εκδήλωσης για τους Δικαιούχους του προγράμματος Ενίσχυσης των ΜΜΕ στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013 στη Λαμία, Επιμελητήριο Φθιώτιδας [5/3/2014]


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Μαρτίου 2014 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερωτική εκδήλωση για τους Δικαιούχους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έχουν ενταχθεί ή είναι δυνητικά εντασσόμενοι στο πρόγραμμα«Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», με θέμα:

Οι ενεργές δράσεις του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης  (ΕΤΕΑΝ ΑΕ) πού αφορούν στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όλων των οικονομικών κλάδων:

 ΤΕΠΙΧ Δράση «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση»

ΤΕΠΙΧ Δράση «Ταμείο Εγγυοδοσίας»

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο & τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΝ.ΔΙΑ, κ. Τζούφλα Κωνσταντίνο και κ. Ντάνο Γρηγόριο αντίστοιχα καθώς και από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, κ. Διαμαντάρα Αλέξανδρο. Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, κ. Γρανίτσας Ιωάννης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας, κ. Τσάμπρας Χρήστος.

Έγινε αναλυτική παρουσίαση των διαδικασίων που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι του προγράμματος για την ορθή υλοποίηση του έργου τους και την ομαλή εκταμίευση της επιχορήγησης. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα χρηματοοικονομικά εργαλεία του ΕΣΠΑ 2007-2013 που μπορούν να αξιοποιήσουν οι δικαιούχοι για τη λήψη δανείου, αλλά και την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής τους με σκοπό την ενδυνάμωση του στόχου της δράσης η οποία είναι η ενίσχυση υφιστάμενων και νέων/υπό σύσταση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων προσανατολισμένων στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής, καθώς και η απευθείας τόνωση του επιχειρείν σε συνθήκες κρίσης. Επιπλέον με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση επιδιώκεται και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, καθώς η ενίσχυση κατευθύνεται και σε υπό σύσταση επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ ΑΕ, κος Γεώργιος Γεροντούκος, ανέλυσε τις δράσεις του Ταμείου.

Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης είχαν η ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΕΤΕΑΝ και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

Στη συνάντηση παρέστη μεγάλο μέρος των ενταγμένων και των δυνητικά εντασσόμενων του Προγράμματος «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης  – Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013» αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες του Νομού και αναλύθηκαν οι παράμετροι των χρηματοδοτικών εργαλείων. Δεν έλειψαν οι αναφορές στα προβλήματα που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος, λόγω της έλλειψης ρευστότητας, της μείωσης της ανταγωνιστικότητας και των υψηλών ποσοστών ανεργίας. Κοινό πρόβλημα όλων η ελλιπής δανειοδότηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες και η αδυναμία λήψης εγγυητικών επιστολών. Αυτό το κενό προσπαθεί να καλύψει το ΕΤΕΑΝ μέσω των δράσεων και των παρεμβάσεων του Ταμείου για να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. 


Επιστροφή