Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
Ακολουθήστε μας
στα κοινωνικά δίκτυα
Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων

Εκδηλώσεις


Απολογισμός εκδήλωσης για τους Δικαιούχους του προγράμματος Ενίσχυσης των ΜΜΕ στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013 στην Έδεσσα, Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας [27/2/2014]


Το Επιμελητήριο Πέλλας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  και το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) –ΕΦΕΠΑΕ, με γεωγραφική ευθύνη τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 για τους Δικαιούχους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιορδάνης Τσώτσος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις δράσεις και ενέργειες που υλοποιεί το Επιμελητήριο Πέλλας, ιδιαίτερα για την ενημέρωση των μελών του για τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Παράλληλα  επισήμανε ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο Νομό Πέλλας έχουν ενταχθεί  53  επενδυτικά σχέδια από ισάριθμες επιχειρήσεις με συνολικό επιχορηγούμενο προϋπολογισμό 8,7 εκ.ευρώ και συνολική δημόσια επιχορήγηση  4,35 εκ. ευρώ, ενώ επίσης έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν πλήρως στο πρόγραμμα εφόσον ικανοποιήσουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις επιπλέον 64 επιχειρήσεις με συνολικό επιχορηγούμενο προϋπολογισμό των έργων τους 10,15 εκ.ευρώ και συνολική δημόσια επιχορήγηση 5.05  εκ. ευρώ, οι οποίες είναι Δυνητικοί Δικαιούχοι του προγράμματος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα που προσδίδει η Περιφέρεια στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης ΜΜΕ, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 90 εκ. ευρώ,  τα οποία, όπως είπε, ως Περιφέρεια έχουν σκοπό να τα απορροφήσουν σε ποσοστό 100%.

Την παρουσίαση του προγράμματος προς τους Δικαιούχους έκανε το στέλεχος του ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ  κ. Νικόλαος Στράβας,  ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν και τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξουν οι Δικαιούχοι του προγράμματος για την ορθή και έγκαιρη υλοποίηση του έργου τους, προκειμένου να μην έχουν απώλειες στην εγκριθείσα δημόσια χρηματοδότηση του έργου τους. Παράλληλα, παρουσίασε τα  χρηματοοικονομικά εργαλεία του ΕΣΠΑ 2007-2013 που μπορούν να αξιοποιήσουν οι Δικαιούχοι για τη λήψη δανείου, αλλά και την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Ύστερα από την αναλυτική παρουσίαση του κ. Ν. Στράβα ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παριστάμενους Δικαιούχους και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις προς αυτούς.


Επιστροφή